Met onze unieke RiskTool bent u in staat om Riskmanagement zeer eenvoudig te implementeren binnen uw bedrijfsvoering. De RiskTool is een hulpmiddel bij onderstaand stappenplan:

Bekijk de DEMO van onze Risktool

Risico inschatten

Met behulp van de RiskTool kunt uzelf of samen met ons uw bedrijfsrisico’s in kaart brengen. Jaarlijks resulteert dit in een veranderend risicoprofiel met een concrete actielijst.

Impact inschatten

U heeft inzichtelijke welke knelpunten er zijn, waarom en welke acties u kunt ondernemen. Wij helpen u met het inschatten hoeveel impact een actiepunt voor uw organisatie heeft. Is er directe bedreiging voor de bedrijfscontinuiteit? Levert een actiepunt significante besparingen op of zelfs productiviteitsverbetering?

Maatregelen bepalen

In de RiskTool kunt u eenvoudig per actiepunt registreren wie wat gaat doen. We bespreken mogelijke maatregelen per risico. De alarminstallateur wordt ingeschakeld, de pallets worden bij het pand weggehaald, de RI&E wordt uitgevoerd, de algemene voorwaarden worden aangepast, de verzekeringsportefeuille wordt aangepast, de elektriciteitsinstallatie wordt gekeurd, enz.

Effect meten

U heeft met de RiskTool een rapportage in handen en inzage in uw risicoprofiel binnen een beveiligde online omgeving. Periodiek gaan wij met u na wat de status is van de vele actiepunten. De RiskTool gebruikt u dus het hele jaar om de voortgang te bewaken. U gaat aan de slag en wij ook! U zult ongetwijfeld herkennen dat het vaak nodig is om opnieuw acties uit te zetten. De RiskTool helpt u daarbij, zodat niets “onder in de la” blijft liggen!

Voor een goede implementatie van de RiskTool is een eerste begeleiding van maximaal een dagdeel nodig. Meestal bent u na 2 uur al zelfvoorzienend.

 Bekijk de Tarieven voor u als MKB+ Bedrijf!

Hoe maak je het risico van cybercrime beheersbaar?

Het risico voor bedrijven om te maken te krijgen met cybercrime wordt met de dag groter. Er gaat in de cybercriminaliteit meer geld om dan in de drugscriminaliteit.

Lees meer...

Risistent heeft een softwaretool ontwikkeld die het mogelijk maakt op breed niveau invulling te geven aan datgene wat ten onrechte een ondergeschoven kindje is in

...